Dječji vrtić Medulin Dječji vrtić Medulin

Dječji tjedan 2020


Dječji tjedan tradicionalna je manifestacija koja se obilježava diljem Hrvatske svake godine u prvom punom tjednu listopada Budući da ove izazovne godine nisu preporučljiva veća okupljanja djece kao ni ulazak u vrtiće, Dječji vrtić Medulin u suradnji sa zaposlenicima Općine Medulin  i Glamping kampa u Pomeru organizirali su i ostvarili radionice u manjim skupinama djece.

Poštujući aktualne preventivne mjere i preporuke Civilnog stožera IŽ, aktivnosti su se odvijale na nekoliko lokacija u Općini Medulin.

Na poviješću bogatoj i zanimljivoj lokaciji Vižule, odvijale su se aktivnosti:

- Land – art“ – prikupljanje neoblikovanog prirodnog materijala i kreiranje labirinata, figura, likova u prirodi
„Vižula u oku djeteta“ – otkrivanje prirodnih ljepota te bilježenje fotoaparatima u rukama djece
„Skrivena povijest uz obalu i u moru“ – prikazivanje uz pomoć posebnih VR naočala i priča o životu na ovom području, maritimnim rimskim vilama i važnim događajima
„Biciklistički doživljaj Vižule“ – vožnja biciklama i romobilima te upoznavanje ovog krajolika

U autokampu Arena One 99 Glamping kampa u Pomeru realizirana je utrka romobila te promatranje i slikanje jedrilica. Djeca su uživala u prekrasnom ambijentu te su ih djelatnici kampa razveselili vožnjom u elektičnim romobilima.

Ništa manje veselije nisu se proveli niti djeca skupine Ježići koji su sa svojim odgojiteljicama prošetali do Vinkuranske plaže te uz more sakupljali prirodne materijale i stvarali svoje kreacije. Uz ogradu vrtića uz šarene balone prolaznici su mogli pročitati koju lijepu poruku koju su djeca uputila odraslima.

U sklopu Dječjeg tjedna provodila se akcija sakupljanja slatkiša za djecu korisnike Dječjeg doma Ruža Petrović. Cilj akcije bio je senzibilizirati djecu, potaknuti djecu na dijeljenje svojih stvari, razvoj empatije i moralnih vrijednosti. Slatkiši koji su se prikupili tijekom akcije već idući tjedan razveseliti će svu djecu navedenog doma.

Galerija fotografija: http://www.dvmedulin.hr/galerija/album/djechji-tjedan-2020

Povratak na novosti