Dječji vrtić Medulin Dječji vrtić Medulin

Vrime maškara


Kažu da je veljača najveseliji i najšareniji dan u godini upravo zahvaljujući maškarama i maškaranim običajima. Općina Medulin ima dugu tradiciju obilježavanja maškara tako da se taj običaj njeguje i u vrtiću već dugi niz godina. Maškare za djecu predškolske dobi imaju puno dublji smisao od očuvanja tradicije.  Stvaraju se prilike za dijete da na različite načine iznese svoje strahove, te se suoči s onime što ga plaši i zbunjuje, da na trenutak bude netko drugi, da se kroz igru, maskiranje i zabavu razvijaju vještine, prepoznavanja i imenovanja emocija.

U svim odgojnim skupinama provodile su se brojne aktivnosti vezane za maškare i maškarane običaje, organizirale su se radionice s roditeljima u svrhu izrade kostima za maškaranu povorku, a dekoracijama soba i vrtića stvorila se posebna maškarana atmosfera.

Na inicijativu Osnivača ove godine mjesni odbor Vinkuran i Premantura organizirali su maškare na kojima su sudjelovali Premsići i Ježići. Na velikom pulskom dječjem  karnevalu pored 1300 djece našu Ustanovu predstavljale su „Pčelice“ iz PO Pomer sa grupnom maskom „Pomerski pedoći“.

Maškarano vrijeme zaokružili smo velikom dječjom povorkom na medulinskoj rivi i u veselo dekoriranom šatoru ispred malina. Uz najavu voditelja nakon defilea kroz rivu predstavilo se 12 grupnih maski dječjih vrtića te četiri grupne maske osnovne škole Mate Demarina.  Uz krofne, čaj i animaciju nastavilo se maškarano veselje.

Teško je riječima prenijeti svo to veselje, emociju, šarenilo i zato posjetite galeriju fotografija: https://www.dvmedulin.hr/galerija

Povratak na aktivnosti