Dječji vrtić Medulin Dječji vrtić Medulin

Prezentacija kalendara Dječjeg vrtića Medulin i knjige „Tragovi u moru“


S velikim entuzijazmom i ove je godine Dječji vrtić Medulin dana 13.12.2018. u 18 sati u prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Medulin, organizirao prezentaciju kalendara Dječjeg vrtića Medulin te knjige „Tragovi u moru“.

Materijali su nastali kao dio cjelogodišnjeg rada koji se provodio u vrtiću u sklopu projekta IŽ „Implementacije zavičajnosti u kurikulume predškolskih ustanova“.

Knjiga donosi prezentaciju rada odgojiteljica s djecom u skupinama te povijesni pristup svakoj obrađenoj temi pripremljen od strane povjesničara Andreja Badera:

„Histarske barke i priče o Istri“
„Premanturska pulena“ (pramčana figura potopljenog broda)
„Gusari, uskoci, hajduci“
„Zlatno runo i priča o Argonautima i osnutku grada Pule“
„Rimski brod na debeljaku“
„Apoksiomen – priča o rimskim vilama na području Općine Medulin“

 

Vrtićke skupine su kroz navedene teme razvijale istraživačku kulturu, kritičko mišljenje, motoričke vještine, jezične, matematičke, prirodoslovne, likovne i digitalne kompetencije. Djeca su istraživala povijesne događaje te otkrivala nepoznate činjenice važne za kulturno – povijesni kontekst Općine Medulin. Cijeli projekt snimljen je od strane MedVid Produkcije te je ovom prilikom prisutnima prikazan desetominutni video isječak o radu. Isti je, na veliko oduševljenje svoj djeci koja su sudjelovala u projektu, darovan na simpatično dizajniranom USB sticku za uspomenu.

 

Na temelju knjige i rada s djecom nastao je i kalendar vrtića za 2019. godinu.

Kalendar je zbirka likovnih i jezičnih radova djece nastalih u projektu na temu: Mit o Argonautima, priča o zlatnom runu i osnutku grada Pule (skupina Ježići, Vinkuran) te priča o Premanturskoj puleni (skupina Pužići) koje su djeca na jedinstven i zanimljiv način prepričala i tako obogatila stranice kalendara.

Povratak na aktivnosti