Dječji vrtić Medulin Dječji vrtić Medulin

Pčelice posjetile Pazin


Djeca skupine „Pčelice“ iz Pomera  sa svojim odgojiteljicama odlučili su nakon istraživanja Sentonine  staze u Labinu , istražiti Pazinsku jamu i uživati u prirodi. Na put su krenuli vlakom doživljavajući  putovanje  i prekrasnu prirodu unutrašnje  Istre  na sebi svojstven način, pjevajući i u veselju..

Po dolasku u Pazin , na željezničkoj stanici dočekao ih je speleolog, barba Mladen te im se pridružio u nastavku. Prema dogovoru, zaustavili su se i razgledali pazinsku Gradsku knjižnicu gdje ih je s radošću dočekala ravnateljica gđa. Iva Ciceran i omogučila djeci šetnju knjižnicom i kratki program.

Nastavili su put jame te uz strme uspone stigli do vidikovca odakle se pruža prekrasan prizor i pogled na most i Pazinsku jamu,

Djeca su uz stručno  i interesantno vođenje, priče i legende o Raškom pastiru, Banu Dragonji, Jules Vernu i divu,  imala priliku slušati i opažati proljetno zelenilo i vegetaciju  šume, slušati šum vode, gavrane i razne druge ptice, od kojih nažalost jedino sovu ne.

Iako su uspjeli pobjeći kiši pa je i staza bila suha, barba Mladen ih je upoznao s opasnostima  brzog poniranja voda i sklizavosti drvene ograde i staze.

Po povratku iz jame , okrijepili su se u restoranu „Lovac“ te sretni i pomalo umorni  krenuli putem željezničke stanice na vlak za Pulu.

 

 

Povratak na aktivnosti