Dječji vrtić Medulin Dječji vrtić Medulin

Olimpijski festival dječjih vrtića u Medulinu


Olimpijski festival dječjih vrtića manifestacija je njegovanja vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova hrvatskoga društva. Učeći ih prijateljstvu, razumijevanju različitosti,  natjecanju u fair play ozračju, ovaj danas tradicionalni Festival olimpizma provodi se već 18 godina  u suradnji sa sportskim zajednicama. Kao suorganizator, inicijator i osnivač Festivala, Hrvatski olimpijski odbor svakom djetetu dodjeljuje prigodne diplome, majicu i kapu s obilježjima Festivala i HOO-a.

Olimpijski festival dječjih vrtića RH održava se od 2001. godine pod motom “I ja ću biti olimpijac”, a djeci se žele prenijeti vrijednosti olimpijskog sporta  – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

Ove je godine u suradnji Sportske zajednice Općine Medulin i Dječjeg vrtića Medulin održan 5. tradicionalni Olimpijski festival dječjih vrtića u Medulinu. Sudjelovalo je 165 djece koja su se natjecala u 8 skupina, Ježići, Premsići, Zvjezdive, Leptirići, Pužići, Sunčica, Bubamare Ližnjan i Bubamare Šišan.

Kao i na pravim Olimpijskim igrama, i na “maloj” olimpijadi u Medulinu održao se svečani mimohod ekipa i dizanje olimpijske zastave koju su donijela djeca predstavnici svih osam natjecateljskih skupina. Nakon ceremonije otvaranja zaključene sa svečanom prisegom malih sportaša započeo je natjecateljski dio programa tijekom kojeg su se djeca natjecala u disciplinama bacanje teniske loptice, skok u dalj s mjesta, trčanje 50 metara, nogomet i štafeta 4x25m u muškoj i ženskoj kokurenciji. Natjecatelje je obilježio sportski duh  i želja da budu najuspiješnij ali i izražen osjećaj za fair play. Pod budnim okom odgajatelja i sudaca natjecanje je uspiješno privedeno kraju te su se u zaključnom dijelu manifestacije dodijelile medalje najuspiješnijima po disciplinama te pehar za najuspiješniju ekipu koji je pripao skupini Zvjezdice i pehar za fair play dodjeljen ekipi Bubamare Ližnjan.

Datoteke vezane uz novost

Povratak na novosti